top of page

I'm a p

Alexander Kavvadas werd geboren in Athene. Hij studeerde piano en harmonie aan het Nationaal Conservatorium van Athene en promoveerde er met de grootste onderscheiding. Hij studeerde vervolgens koordirectie bij Ludo Claesen en behaalde zijn Masterdiploma aan het Conservatorium van Maastricht.

Hij volgde bijkomende opleidingen in koordirectie, piano, orgel en basso continuo bij Daniel Reuss (Capella Amsterdam), Jos van Veldhoven (De Nederlandse Bachvereniging), Tineke Steenbrink (Holland Baroque), Hans Leenders (Studium Chorale), Alexandra Papastefanou, Barbara Vignanelli (Conservatorio Santa Cecilia, Rome), Michalis Economou (Chief Conductor of Greek Radio Orchestra) en Luc Ponet (Bach Academie Alden Biesen).

In 2015 behaalde hij de eerste prijs voor koordirectie bij de “National Orchestra Conducting and Masterclass Competition” in Athene.

De laatste jaren was hij actief als koor- en orkestdirigent zowel in België als in Nederland en Duitsland. In 2022 stichtte hij "Le Concert Étésien", een ensemble dat focust op historische gefundeerde uitvoeringen. Daarnaast verleent hij zijn medewerking aan de Philarmonie Zuidnederland, de Bach Academie Alden Biesen, Opera Zuid, Het Nationale Theater (Den Haag), Alden Biesen Opera en de KoorAcademie Maastricht.

aragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page