Graag stellen we het Basilicakoor even aan u voor.

Het Basilicakoor werd  opgericht in 1949 en vierde dus in 2019 zijn 70-jarig bestaan!

Wie de opeenvolgende dirigenten waren en welke uitzonderlijk projecten het koor onder hun leiding konden verwezenlijken kan je lezen bij de tab ‘Geschiedenis’.​


Het koor wil aan deze geschiedenis een mooi, succesvol hoofdstuk toevoegen met in december de uitvoering van de Messe Solennelle in A van César Franck, dit ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de componist.

 

Om dit tot een goed einde te brengen zijn we nu op zoek naar een nieuwe gedreven dirigent. Kandidaten kunnen contact met ons opnemen.

Van 2012 tot nu was dit Paul Timmers. Onder zijn kundige leiding bracht het koor afwisselend klassieke en ‘minder klassieke’ concerten. Ongeacht het repertoire - ernstig, sacraal of ‘easy listening’ -  telkens weer werd het een groots opgezet evenement met koor, solisten en orkest. En soms, bij het intiemere liedgenre bijvoorbeeld, met een stemmige pianobegeleiding. Jammer genoeg heeft Paul de wens geuit zijn activiteit als dirigent van het Basilicakoor stop te zetten. Hij blijft intussen wel zijn volle medewerking verlenen aan het koor.


​Heb je een mooie stem, wat koor- of muziekervaring, en zin om met ons mee te zingen, neem dan ook gerust contact op via ‘Contact’ of via basilicakoor@telenet.be