Kerstkaart Basilica kopiëren.jpg

Graag stellen we het Basilicakoor even aan u voor.

Het Basilicakoor werd  opgericht in 1949 en vierde dus in 2019 zijn 70-jarig bestaan!

Wie de opeenvolgende dirigenten waren en welke uitzonderlijk projecten het koor onder hun leiding konden verwezenlijken kan je lezen bij de tab ‘Geschiedenis’.​


Het koor wil aan deze geschiedenis een mooi, succesvol hoofdstuk toevoegen.

Nadat door de coronacrisis alle activiteiten meer dan een jaar opgeschort werden, kon het koorleven in september weer hernomen worden. Nu, einde november 2021, is het weer onderbroken. Zodra het kan, zullen elke woensdagavond weer een 30-tal enthousiaste koorleden afzakken naar het repetitielokaal in de Corverstraat nummer 5.

​Sinds november verwacht hen daar een nieuwe, gedreven en inspirerende dirigent.
 
Van 2012 tot november 2021 was dit Paul Timmers. Onder zijn kundige leiding bracht het koor afwisselend klassieke en ‘minder klassieke’ concerten. Ongeacht het repertoire - ernstig, sacraal of ‘easy listening’ -  telkens weer werd het een groots opgezet evenement met koor, solisten en orkest. En soms, bij het intiemere liedgenre bijvoorbeeld, met een stemmige pianobegeleiding. Jammer genoeg heeft Paul zijn activiteit als dirigent van het Basilicakoor stopgezet.


Het Basilicakoor dankt hem voor zijn 10-jarig dirigent zijn en hoopt dat Paul, in een andere functie, zijn medewerking aan het koor blijft verlenen.

De nieuwe dirigent is Geert Vromans. Onder zijn leiding gaan we een mooie toekomst tegemoet.

​Heb je een mooie stem, wat koor- of muziekervaring, en zin om met ons mee te zingen, neem dan gerust contact op via ‘Contact’ of basilicakoor@telenet.be