Graag stellen we het Basilicakoor even aan u voor.

Het Basilicakoor werd  opgericht in 1949 en  vierde in 2019 zijn 70-jarig bestaan !

Het is niet de bedoeling dat het koor daar stil bij blijft staan. Door de corona maatregelen zijn de activiteiten momenteel opgeschort, maar zodra dit kan, wordt het koorleven hernomen. Elke woensdagavond zullen een 30-tal enthousiaste koorleden afzakken naar het repetitielokaal in de Corverstraat nummer 1.

Daar wacht hen een gedreven en onvermoeibare dirigent op. Sinds 2012 brengen wij onder de kundige leiding van Paul Timmers afwisselend klassieke en ‘minder klassieke’ concerten. Voor elk wat wils dus. Maar ongeacht het repertoire - ernstig, sacraal of ‘easy listening’ -  telkens weer wordt het een groots opgezet evenement met koor, solisten en orkest. En  soms, bij het intiemere liedgenre bijvoorbeeld, met een stemmige pianobegeleiding.

Een concert is telkens weer een feest !

Zo mogen we terugblikken op concerten met muziek van Fauré, Vivaldi, Brahms, Haydn, Mozart, Schubert, Rutter, Schutz en vele anderen. In het lichtere genre zongen we successen van Charles  Aznavour, Raymond van het Groenewoud, Miel Cools, Cy Coleman, …

Meer dan eens  mocht het Basilicakoor in samenwerking met het koor Cantemus gastgezin zijn  voor een deelnemend koor aan de Internationale Koorwedstrijd (IKV) in Maasmechelen. Zo ontvingen we al zangers en zangeressen uit Rusland, Tsjechië, en zelfs uit Djakarta, Indonesië.

Dankzij de medewerking van deze getalenteerde buitenlandse koren konden wij u in Tongeren telkens weer een uniek topconcert aanbieden. Het is heerlijk om te zien hoe muziek  mensen samenbrengt over alle grenzen en religies heen. In een wereld van groeiende conflicten en agressie is dit een  hoopvol en vaak ontroerend gebeuren.

 

Ook zingen wij 3 keer per jaar de hoogmis in de basiliek. Welkom dus  met Kerstmis,  Pasen en Pinksteren telkens om 11.30 uur!

 

Af en toe wordt ons koor ook uitgenodigd om ‘buitenshuis’  een mis op te luisteren. Zo zongen we al meerdere malen in de Antwerpse Carolus Borromeuskerk de zogenaamde ‘artiesten mis’. Dit jaar nog waren we te gast in  de Koepelkerk van Maastricht.

 

Misschien hebt ook u  zin om met ons mee te zingen ? Kijk dan  eens op onze website www.basilicakoor.net en neem gerust contact op. Enige koor-of zangervaring is wel nodig.