Graag stellen we het Basilicakoor even aan u voor.

Het Basilicakoor werd opgericht in 1949. Het heeft niet alleen een lange, maar ook een zeer rijke geschiedenis, en wat belangrijk is: het is en blijft ook nu een koor in volle bloei.

Wie de opeenvolgende dirigenten waren en welke uitzonderlijk projecten het onder hun leiding kon verwezenlijken kan je lezen bij de tab ‘Geschiedenis’.​


Het koor wil aan deze geschiedenis een mooi, succesvol hoofdstuk toevoegen met in december de uitvoering van de Messe Solennelle in A van César Franck, dit ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de componist.
Misschien al noteren: zaterdag 10 december 2022, om 20u in de Sint-Janskerk van Tongeren.

 

Om ook dit tot een goed einde te brengen en een mooi vervolg te breien aan onze rijke geschiedenis vonden we een nieuwe gedreven dirigent. Willem van de Weerd neemt de leiding over van Paul Timmers die het koor gedurende meer dan 10 jaar boven zichzelf liet uitstijgen in zoveel prachtige projecten.

 

We kijken uit naar een schitterende samenwerking van Willem en het Basilicakoor, samen op weg naar nieuwe hoogtepunten.

​Heb je een mooie stem, wat koor- of muziekervaring, en zin om met ons mee te zingen, neem dan ook gerust contact op via 'Contact' of via basilicakoor@telenet.be