Het Basilicakoor Tongeren zingt het “Stabat Mater” van J. Rheinberger en
“Die sieben letzten Worte” van J. Haydn.

 

Het Basilicakoor Tongeren brengt het ontroerende “Stabat Mater”, een beroemd Latijns gedicht van een onbekende dichter uit de Middeleeuwen over het lijden van de Moeder Maria bij het kruis. De muziek van de Beierse componist Josef Rheinberger (1839-1901) is overweldigend.

En samen met het bekende Limburgs Strijkkwartet en vier jonge getalenteerde solisten, vervolgt het Basilicakoor het aangrijpend passieconcert met “Die sieben Worte unseres Erlösers am Kreuze” van Joseph Haydn. Het werk is gebaseerd op de woorden die Jezus volgens de vier evangelisten aan het kruis gesproken heeft. Joseph Haydn heeft de betekenis van deze ‘kruiswoorden’ in sublieme, expressieve muziek omgezet.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 4 april 2020 om 20 uur of op zondag 5 april 2020 om 15 uur in de Sint-Janskerk te Tongeren.

 

Kaarten: vvk 15 € / kassa 17 € / -16j. gratis

Reservatie: 0494 42 31 48 of basilicakoor@telenet.be

of via   www.basilicakoor.net/Contact

 

Het Basilicakoor werd opgericht in 1949 en vierde in 2019 zijn 70-jarig bestaan!  

Pinksterzondag 2019 zijn we in stijl aan het jubileumjaar begonnen met de Windhaager Messe van Bruckner in de OLV-Basiliek, feestelijk begeleid door strijkers en hoorns. In november volgden twee jubileumconcerten, die op een ruime belangstelling konden rekenen.

 

Na zoveel jaren zitten we natuurlijk niet stil. Elke woensdagavond zakken een 30-tal enthousiaste koorleden af naar het repetitielokaal in de Corverstraat nummer 3. Daar wacht ons Paul Timmers op,  een gedreven dirigent.  Hij stoomt ons vakkundig klaar voor onze optredens en kiest hiervoor uit een klassiek, sacraal of easy listening- repertoire.  Voor elk wat wils dus.

Soms is dit een groots opgezet evenement met koor, solisten en orkest.  Dan weer, bij het intiemere liedgenre bijvoorbeeld, komt er een stemmige pianobegeleiding bij.  Zo mogen we terugblikken op concerten met muziek van Fauré, Vivaldi, Brahms, Haydn, Mozart, Schubert, Rutter, Schutz en vele anderen.  Ook ons concert met filmmuziek uit ‘Les Misérables’ en ‘West Side Story’ werd geestdriftig onthaald.

 

Vorig jaar mochten we maar liefst twee maal optreden met een symfonisch orkest .   In maart brachten we  (op uitnodiging van Rotary Hasselt) op de prachtige Herkenrode-site voor 350 toehoorders een klassiek concert met o.a.  het slotkoor uit de 9e van Beethoven. 

En 100 jaar na het einde van ‘De Groote Oorlog’ herdachten we dit in november samen met het Amarylliskoor uit Alken.  Meer dan 100 zangers en muzikanten brachten een sfeervol concert op twee locaties.

 

Ook zingen wij 3 keer per jaar de hoogmis in de Basiliek.  Welkom dus met Kerstmis, Pasen en Pinksteren (telkens om 11u30) !

Af en toe wordt ons koor ook uitgenodigd om ‘buitenshuis’  een mis op te luisteren. Zo zongen we al enkele keren  in de Antwerpse Carolus Borromeuskerk de zogenaamde artiestenmis. Ook waren we meermaals te gast in de Koepelkerk van Maastricht.

 

O ja -  misschien hebt u ook zin om met ons mee te zingen ? Neem dan gerust contact op. Enige koor- of zangervaring is wel nodig.

Elke vereniging heeft centen nodig om de werkingskosten te kunnen betalen; daarom doen we ook een beroep op sponsoring. Bouwbedrijf Hansen willen we extra danken voor de steun. De vermelding van al onze sponsors vindt u op deze pagina.  '

HANSEN.jpg
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now